Lisjak Foksi

Lisjak Foksi
MOJA ZGODBA
Doma sem v koroški dolini Topla, sem živahne in radovedne narave, zato zato sem zelo priljubljen. Že kot mlad in zaletav lisjak sem se predal športu in ves svoj čas posvečal razvijanju športnih vešÄin. Z vadbo različnih disciplin sem dodobra obrusil svojo osebnost ter jo izklesal v občudovanja vredno mešanico neuklonljive volje in domiselne zvijačnosti. Pri tem mi je s pogovori in elektronskimi pismi, polnimi dragocenih nasvetov, pomagal moj izkušen bratranec, volk Vučko, ki se na šport res spozna. 

Moja odločnost in vzdržljivosti sta nepogrešljiva podpora in vzpodbuda vsem našim športnikom. Že od nekdaj pa se najbolje počutim v družbi navijačev, z njimi najraje delim svojo energičnost in igrivost, včasih jih tudi presenetim s kakšno šalo ali trikom. Sem zvest in goreč navijač, ki zagovarja timski duh in spoštuje prave športne vrednote. Te želim prenesti na vse, ki me spremljate. Z lastnim zgledom  vas želim vzpodbuditi, da boste izbrali zdrav in aktiven življenjski slog v sožitju z bogato naravo, ki nas obdaja. 

S svojim znanjem in izkušnjami bi vam rad pokazal, kako se izognete oviram in najdete pravi izhod v izgubljenih situacijah, želim vas naučiti hitro razmišljati in se prilagoditi vsem mogočim razmeram. Kot lisjak odlično opazujem in hitro reagiram, sem iznajdljiv, nikoli naiven in vedno zelo dobro fizično pripravljen − to pa so tudi značilnosti pravih športnikov.

Prijatelji pravijo, da poosebljam energijo, pogum, moč in vzdržljivost in kot tak najbolje predstavljam vrednote slovenskega športa. Ob doseženih športnih uspehih nikoli ne pozabim na optimizem in iskrenost. Vedno sem prijazen, prijateljstvo mi pomeni zelo veliko. Svoj dres in eleganten rep s simbolom Triglava na konici nosim ponosno, vzravnano in pogumno.

Verjamem, da bom s svojim brezskrbnim odkrivanjem športa in s pravim občutkom za tekmovalnost, druženje in prijateljstvo postal nepogrešljiv član olimpijske družine in podpornik slovenskih profesionalnih ter rekreativnih športnikov. Vesel bom, če se boš moji športni dogodivšÄini pridružil tudi ti!